Udruga za solidarnu posmrtnu pripomoć

Udruga Posmrtna pripomoć neprofitna je i nestranačka udruga, koja kontinuirano djeluje od 1931. godine

Objave za medije

Pošumljavanje Slavonije: Posadili 5000 mladih hrastova lužnjaka u spomen na voljene i preminule

 

Datum objave: srijeda 23 veljače 2022

Objavio: Administrator

OSIJEK, 10. studenoga 2021. – Sadnja 5000 mladih hrastova lužnjaka u Slavoniji treća je akcija pošumljavanja u okviru Projekta Stablo uspomena. Tako se već treću godinu zaredom sade tisuće mladica koje izrastaju u memorijalna stabla, a nakon Medvednice i Učke na red je došla Valpovačka podravska šuma.

Smrt i pogreb u doba korone: stručnjaci otvoreno govore o aktualnom problemu

 

Datum objave: srijeda 23 veljače 2022

Objavio: Administrator

ZAGREB, 27. travnja 2021. – Udruga Posmrtna pripomoć organizirala je danas stručni skup Smrt i pogreb u dobra korone kako bi javnost upozorili na drastične promjene koje proživljavamo, i neke koje tek slijede, uslijed korona krize. Na skupu su govorili stručnjaci iz različitih društvenih područja iz čijih izlaganja donosimo najznačajnije naglaske.  

Pošta izdaje prigodnu marku za 90. obljetnicu najveće udruge u zemlji

 

Datum objave: srijeda 23 veljače 2022

Objavio: Administrator

ZAGREB, 18. ožujka 2021. – Hrvatska pošta će 19. ožujka 2021. na tržište staviti 100.000 prigodnih marki kojima se obilježava 90 godina rada najveće udruge u zemlji – Udruge Posmrtna pripomoć. Pošta je tiskala ovo izdanje uoči Dana Svetog Josipa (19. ožujka), zaštitnika Udruge Posmrtne pripomoći, koja broji 242.000 članova diljem zemlje.

Da možeš još jednom doživjeti susret sa svojom voljenom osobom što bi radili, kuda bi pošli, o čemu bi pričali?

 

Datum objave: srijeda 23 veljače 2022

Objavio: Administrator

Udruga „Posmrtna pripomoć“ snimila je spot za kampanju #DaMoguJosJednom. Kampanju su podržali Ella Dvornik-Pearce i Domagoj Jakopović Ribafish, a svoji dirljivim odgovorima na pitanje „Da mogu još jednom?“ odlučili su ohrabriti djecu i mlade te ožalošćene obitelji da se ne srame tražiti pomoć, koja je u procesu tugovanja često neophodna. 

Pošumljavanje memorijalnim stablima: Na Učkoj posadili 3000 mladica bukve

 

Datum objave: srijeda 23 veljače 2022

Objavio: Administrator

RIJEKA 20. listopada 2020. – Čak 3000 kvalitetnih mladih sadnica bukve posađeno je danas na Učkoj u okviru Projekta stablo uspomena. Riječ je o jedinstvenom projektu sadnje memorijalnih stabala u spomen na naše najdraže koji nisu više s nama, a nakon zagrebačke Medvednice akcija pošumljavanja je zahvatila i Učku. Ovu vrijednu akciju podržali i članovi HNK Rijeka, pa su se danas u sadnji pridružili legenda HNK Rijeke Srećko Juričić i generalni direktor Kluba Luka Ivančić, koji su posadili jednu sadnicu u čast nedavno preminulog sportskog novinara Orlanda Rivettija.

Udruge pokreću prvi program pomoći djeci i obiteljima u tugovanju, novac osigurao EU

 

Datum objave: srijeda 23 veljače 2022

Objavio: Administrator

ZAGREB, 1. listopada 2020. – Oko pet posto odnosno 44.900 djece godišnje u Hrvatskoj doživi gubitak bliskog člana obitelji. S obzirom na to da je tugovanje često tabu tema i mnogi ostanu bez stručne pomoći u najtežem trenutku, najveća udruga u zemlji – Udruga Posmrtna pripomoć - danas je organizirala Okrugli stol Kako tugujemo? I zašto je to važno za djecu i mlade? U raspravi su sudjelovale stručnjakinje za psihologiju i socijalni rad, ali i mladi ljudi s osobnim iskustvom gubitka. Donosimo kratke fragmente svjedočanstva koje su jučer podijelili s publikom. Riječ je o Heleni Hruški, djevojci koja izgubila oca s 15 godina, te o Domagoju Jakopoviću Ribafishu, poznatom blogeru i TV-voditelju, koji prije dvije godine tragično izgubio sina.

Pošumljavanje Medvednice: Prvi put u Hrvatskoj sade se memorijalna stabla

 

Datum objave: srijeda 23 veljače 2022

Objavio: Administrator

ZAGREB 15. listopada 2019. - U Hrvatskoj počinje sadnja prvih memorijalnih stabala u akciji pošumljavanja Medvednice. Tijekom ovog pošumljavanja posadit će se čak 5000 mladih stabala, što će postati godišnja tradicija u sklopu Projekta Stablo uspomena. Prva lokacija je Medvednica, a svake godine bit će odabrana nova lokacija za pošumljavanje.

Pošaljite nam upit ...

Pošaljite nam poruku putem e-maila i povratno ćemo vas kontaktirati putem e-maila ili telefonski, od 07:00 - 15:00, od ponedjeljka do petka.

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju ...

Unesi zbroj: 3 + 9 =
Služba za organizaciju pogreba

Naši djelatnici stoje Vam na raspolaganju 24 sata dnevno

Služba za organizaciju pogreba osigurava ponudu svih standardnih i izvanstandardnih roba i usluga članovima Udruge na jednom mjestu, kako bi u kratkom vremenu mogli organizirati cjelokupni pogreb.