Udruga za solidarnu posmrtnu pripomoć

Udruga Posmrtna pripomoć neprofitna je i nestranačka udruga, koja kontinuirano djeluje od 1931. godine

O Udruzi

SVAKI COVJEK ZASLUŽUJE DOSTOJAN ISPRACAJ

Podrazumijeva li odgovoran odnos pojedinca prema životu i misao na njegov kraj? I postoji li uopce pouzdan odgovor na ovo pitanje?


Skloni smo vjerovati da nam razmišljanje i govor o smrti znace humaniji pristup ljudskom životu, te da nam ulijevaju hrabrost i pomažu da se lakše suocimo ne samo sa smrcu svojih bližnjih, vec i sa smrcu nas samih. I to bez obzira kakvo shvacanje o smrti imali: da li je smatrali sastavnim dijelom života ili njegovim konacnim završetkom.

I život i smrt pojedinca u potrošackom društvu danas ima svoju cijenu. One za život više smo svjesni i uglavnom je placamo sami. Onu za smrt najcešce samo slutimo, manje smo je svjesni i u vecoj je mjeri za nas placaju naši bližnji. A ona je sve prije nego mala.

Ako, pak, svoje bližnje želimo što više osloboditi pogrebnih troškova i brige oko organizacije našeg konacnog odlaska, tada možda pripremamo popis s adresama onih koje o smrti treba obavijestiti, uredno placamo pristojbe za održavanje obiteljskog groba, štedimo novac za pogreb i ostavljamo brojne upute o nacinu sahrane.  

Ili sve to jednostavno zanemarimo i cjelokupnu brigu o posljednjem ispracaju povjerimo udruzi cija je jedina zadaca da svojim clanovima osigura pravo na dostojanstven pogreb.

Ta udruga naziva se "Posmrtna pripomoc".
Njezino je sjedište u Gajevoj ulici 29 u Zagrebu, a podrucje djelovanja Republika Hrvatska.

 

Na kojim principima djeluje Posmrtna pripomoc?

 
Posmrtna pripomoc od osnutka djeluje na principu meduljudske i medugeneracijske solidarnosti. Clanarina u Udruzi se placa najviše 20 godina, pod uvjetom da clan proživi taj period. Vec nakon cetiri godine proživljenog clanstva i redovnog placanja clanarine clan ima pravo na 100 % vrijednosti pogrebnog standarda. To znaci da u slucaju smrti clan koji je placao clanarinu 5 godina ima jednaka prava kao i onaj koji je placao clanarinu 20 godina i uplatio znatno veci iznos clanarine.
 

Posmrtna pripomoc gotovo devet desetljeca pomaže obiteljima u najtežim trenucima, koji su razlozi njene dugovjecnosti?

 
Jednostavno uclanjivanje, kvalitetna usluga, prihvatljiva clanarina te ispunjenje obveze prema clanovima glavni su razlozi zašto je Udruga Posmrtna pripomoc vec gotovo devet desetljeca prva na usluzi stotinama tisuca clanova u najtežim trenucima – kad nastupi smrt bližnje osobe. U 87 godina neprekidnog rada nikada se nije dogodilo da preminuli clan nije dobio svoje clansko pravo, sukladno godinama proživljenog clanstva i nacinu placanja clanarine. U tom dugom periodu Udruga je organizirala više od 160.000 pogreba preminulih clanova u svim krajevima Hrvatske. Trenutno Udruga ima oko 241.000 clanova.
 

Koja je glavna snaga Posmrtne pripomoci?

 
Najveca snaga Posmrtne pripomoci su njezini djelatnici i clanovi koji su dali svoje povjerenje. Djelatnici su u potpunosti posveceni clanovima i na raspolaganju su 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Smrt voljene osobe je uvijek težak udarac za clanove obitelji i prijatelje, ali znati da se na nekoga možeš osloniti od velike je vrijednosti. Naši djelatnici osim pružanja organizacijskih usluga, podržavaju obitelj u teškom vremenu, istovremeno poštujuci volju pokojnika, njihova uvjerenja i želje. Oni su glas suosjecanja i razuma, a najbolji pokazatelj kvalitete njihovog rada je veliki broj uclanjenih ljudi, upravo nakon organizacije pogreba.
 

Kako se uclaniti u Udrugu?

 
Clanom Udruge postaje se osobnim dolaskom u poslovne prostorije Udruge, putem e-maila, telefonski, putem povjerenika, upisom kod poslovnih partnera ili putem online obrasca. Najznacajnija korist od clanstva u Udruzi je osiguranje financijskih i organizacijskih problema i troškova prilikom smrtnog slucaja, odnosno pomoc svojim najbližima. Oni u tim najpotresnijim trenucima ne moraju razmišljati o organizaciji pogreba i troškovima.

Pošaljite nam upit ...

Pošaljite nam poruku putem e-maila i povratno ćemo vas kontaktirati putem e-maila ili telefonski, od 07:00 - 15:00, od ponedjeljka do petka.

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju ...

Unesi zbroj: 8 + 9 =
Služba za organizaciju pogreba

Naši djelatnici stoje Vam na raspolaganju 24 sata dnevno

Služba za organizaciju pogreba osigurava ponudu svih standardnih i izvanstandardnih roba i usluga članovima Udruge na jednom mjestu, kako bi u kratkom vremenu mogli organizirati cjelokupni pogreb.