Udruga za solidarnu posmrtnu pripomoć

Udruga Posmrtna pripomoć neprofitna je i nestranačka udruga, koja kontinuirano djeluje od 1931. godine

Objave za medije

Pošumljavanje memorijalnim stablima: Na Učkoj posadili 3000 mladica bukve

 

Datum objave: srijeda 23 veljače 2022

Objavio: Administrator

RIJEKA 20. listopada 2020. – Čak 3000 kvalitetnih mladih sadnica bukve posađeno je danas na Učkoj u okviru Projekta stablo uspomena. Riječ je o jedinstvenom projektu sadnje memorijalnih stabala u spomen na naše najdraže koji nisu više s nama, a nakon zagrebačke Medvednice akcija pošumljavanja je zahvatila i Učku. Ovu vrijednu akciju podržali i članovi HNK Rijeka, pa su se danas u sadnji pridružili legenda HNK Rijeke Srećko Juričić i generalni direktor Kluba Luka Ivančić, koji su posadili jednu sadnicu u čast nedavno preminulog sportskog novinara Orlanda Rivettija.

„Reakcije na lanjsku prvu sadnju memorijalnih stabala su bile izvrsne i odmah smo odlučili nastaviti dalje, ovaj put na Učkoj. Svatko od nas može podržati sadnju stabla u uspomenu na baku ili djeda, na preminule roditelje ili prijatelja. Projekt organizira i sadnju plaća Udruga Posmrtna pripomoć čiji članovi će memorijalno stablo dobiti besplatno, dok ne-članovi mogu također sudjelovati u projektu uz minimalnu naknadu. Radove sadnje izvode isključivo Hrvatske šume koje osiguravaju i sadni materijal“, rekla je Petra Majdak Bijelić, voditeljica Projekta Stablo uspomena.
Dodala je kako su krenuli u ovaj projekt želeći ljudima ponuditi ljepšu uspomenu od rezanog cvijeća i paljenja svijeća, a ujedno poticati i ekološku svijest. Naime, prosječno stablo godišnje smanji količinu CO2 u zraku za 12 kilograma, dok istovremeno proizvede kisika za četveročlanu obitelj.

Predrag Trope, voditelj Uprave šuma Podružnice Buzet, pozdravio je ovu inicijativu Udruge:
„Ovakve akcije pridonose podizanju svijesti kod svih građana o potrebi očuvanja šuma koje su danas ugrožene, najviše uslijed klimatskih promjena. Bez šuma nema ni čistog zraka, ni čiste vode, ni doma za brojne životinjske i biljne vrste. Ovakve mlade šume – kakva će ovdje narasti – najbolji su saveznik u ublažavanju posljedica klimatskih promjena. “

Legendarni nogometaš Srećko Juričić prisjetio se pri sadnji kako mu motika nije strana jer je nekad pomagao noni i nonetu u Istri. Današnja akcija ga veseli jer se pošumljava Učka koja je ljudima prirasla srcu.
„Ovakvim akcijama mi u klubu pokazujemo da brinemo o našem kraju, a tako zadobivamo i povjerenje novih navijača. HNK Rijeka je klub koji je blisko povezan s navijačima i stanovnicima Rijeke i okolice“, poručio je Srećko Juričić.

Luka Ivančić, generalni direktor HNK Rijeka, pozdravio je projekt i zaželio mu uspjeh u daljnjem pošumljavanju:
„Projekt kojeg je Posmrtna pripomoć pokrenula, u suradnji s Hrvatskim šumama, dugoročan je projekt i vjerujemo da ćemo tako u jednom segmentu mladima ostaviti bolji svijet. Ne kaže se uzaludno da su šume pluća našeg planeta i ova akcija je jedan jako pozitivan korak da naš planet prodiše punim plućima. Velika nam je čast što smo se kao HNK Rijeka mogli pridružiti ovom hvalevrijednom projektu. Želimo Vam prije svega još puno sreće u radu i da zasadite još puno stabala i tako oplemenite naš kraj.“

Pošaljite nam upit ...

Pošaljite nam poruku putem e-maila i povratno ćemo vas kontaktirati putem e-maila ili telefonski, od 07:00 - 15:00, od ponedjeljka do petka.

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju ...

Unesi zbroj: 5 + 9 =
Služba za organizaciju pogreba

Naši djelatnici stoje Vam na raspolaganju 24 sata dnevno

Služba za organizaciju pogreba osigurava ponudu svih standardnih i izvanstandardnih roba i usluga članovima Udruge na jednom mjestu, kako bi u kratkom vremenu mogli organizirati cjelokupni pogreb.