Udruga za solidarnu posmrtnu pripomoć

Udruga Posmrtna pripomoć neprofitna je i nestranačka udruga, koja kontinuirano djeluje od 1931. godine

Učestala pitanja

Ako niste zaprimili uplatnice za članarinu potrebno se javiti u Službu za poslovnu informatiku, tel. 01/4556-122 od pon-pet od 07,00-15,00 sati.
Ako ste izgubili člansku knjižicu, potrebno je s jednom od uplatnica otići u „Narodne novine“ objaviti da je članska knjižica „Posmrtne pripomoći“ izgubljena, te dobivenu potvrdu iz „Narodnih novina“ donijeti u poslovne prostorije Udruge, Gajeva 29/prizemlje, Zagreb od pon-pet od 07,00-15,00 sati ili poslati poštom na našu adresu: „Posmrtna pripomoć“, Gajeva 29, 10000 Zagreb.
Za promjenu osobnih podataka potrebno je doći u poslovne prostorije Udruge u Službu za poslovnu informatiku (Gajeva 29/I kat), od pon-pet od 07,00-15,00 sati sa preslikom osobne iskaznice osobe koja je promijenila podatke i njezinom original članskom knjižicom kako bismo mogli izvršiti promjenu podataka.

Ako ste naš član koji ne živi u Zagrebu, potrebno je da na našu adresu: „Posmrtna pripomoć“, Gajeva 29, 10000 Zagreb, pošaljete presliku Vaše osobne iskaznice i original člansku knjižicu, te navedete da ste promijenili podatke i adresu na koju ćemo Vam vratiti Vašu original člansku knjižicu.
Ako ste promijenili kućnu adresu, za promjenu podatak potrebno se javiti u našu Službu za poslovnu informatiku, tel. 01/4556-122 od pon-pet od 07,00-15,00 sati.
Ako ste pogreb našeg člana organizirali putem pogrebnog ili komunalnog poduzeća s kojim Udruga ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji, a ostala je razlika za isplatu stečenog prava za preminulog člana potrebno je da na našu adresu: “Posmrtna pripomoć“, Gajeva 29, 10000 Zagreb, naslovnik računa organizacije pogreba pošalje sljedeću dokumentaciju: presliku svoje osobne iskaznice, presliku svoje kartice tekućeg računa s brojem IBAN-a, te presliku računa komunalnog ili pogrebnog poduzeća na kojem je vidljivo da je on naslovnik računa organizacije pogreba za preminulog člana Udruge.
Ako pogreb preminulog člana nije organiziran putem naše Službe za organizaciju pogreba ili komunalnog poduzeća s kojim Udruga ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji za isplatu stečenog prava potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju: original člansku knjižicu/ili objavu iz „Narodnih novina“ da je ista izgubljena, presliku Smrtnog lista ili Izvatka iz matice umrlih, presliku računa organizacije pogreba (račun troškova pogrebne opreme i usluga), presliku osobne iskaznice naslovnika računa organizacije pogreba, te presliku kartice tekućeg računa s brojem IBAN-a naslovnika računa organizacije pogreba. Ako je osoba preminula na području grada Zagreba potrebno je još dostaviti presliku računa za pogrebne troškove Zagrebačkog holdinga d.o.o. - Podružnica Gradska groblja.
Prilikom istupanja iz članstva Udruge, ispisati se može samo osoba na koju glasi članska knjižica ili može opunomoćiti drugu osobu da je ispiše iz Udruge.
Ako niste plaćali članarinu period duži od dvije godine ista Vam se priznaje u trenutku pogreba, uz predočenje članske knjižice odnosno članske iskaznice.
Pravo na ispis iz Udruge imaju svi članovi, a uplaćeni iznos priznaje se u trenutku smrti člana.
Ispisanom članu izdaje se potvrda o visini nominalno uplaćene članarine.
Temeljna razlika između članstva u Posmrtnoj pripomoći i bilo koje police životnog osiguranja je ta što se članarina koja se plaća za posmrtnu pripomoć isključivo koristi namjenski, za pogrebne troškove u trenutku smrti. Polica životnog osiguranja nije namjenska i može se koristiti za bilo koju namjenu (pr: baka uplaćuje policu misleći da time plaća pogrebne troškove, a unuk policu osiguranja potroši za putovanje). Nadalje, članstvo u Posmrtnoj pripomoći se realizira odmah u trenutku smrtnog slučaja, dok se polica životnog osiguranja naplaćuje ponekad i nekoliko mjeseci nakon nastupa smrtnog slučaja.

Pošaljite nam upit ...

Pošaljite nam poruku putem e-maila i povratno ćemo vas kontaktirati putem e-maila ili telefonski, od 07:00 - 15:00, od ponedjeljka do petka.

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju ...

Unesi zbroj: 3 + 2 =
Služba za organizaciju pogreba

Naši djelatnici stoje Vam na raspolaganju 24 sata dnevno

Služba za organizaciju pogreba osigurava ponudu svih standardnih i izvanstandardnih roba i usluga članovima Udruge na jednom mjestu, kako bi u kratkom vremenu mogli organizirati cjelokupni pogreb.