Udruga za solidarnu posmrtnu pripomoć

Udruga Posmrtna pripomoć neprofitna je i nestranačka udruga, koja kontinuirano djeluje od 1931. godine

Obavijesti članovima

Otvorena izložba "Put u vječnost"

 

Datum objave: srijeda 7 rujna 2016

Objavio: Administrator

Krajem kolovoza 2016. godine u Galeriji Klovićevi dvori održana je izložba pod nazivom „Put u vječnost“.

U nastojanju da dostojno obilježi 85.-obljetnicu svog osnivanja i rada, Udruga Posmrtna pripomoć u suradnji sa Galerijom Klovićevi dvori organizirala je u prostorima ove ugledne ustanove izložbu pod nazivom „Put u vječnost“.

Izložbom se nastojalo temu smrti posjetiteljima približiti kroz umjetnost i odabrana djela ponajboljih hrvatskih umjetnika. Za izložbu je prikupljena građa iz brojnih muzeja i privatnih zbirki, a nisu obuhvaćene samo umjetnine nego i razni drugi predmeti koji su u svojoj biti povezani s ovim fenomenom.

Naslov izložbe „Put u vječnost“ preuzet je od naziva slike Gabrijela Jurkića iz 1918. godine koja predstavlja alegoriju smrti, čest motiv hrvatskih slikara i kipara s kraja 19. i početka 20. stoljeća, osobito u elementu simbolizma.Osim slika, crteža i skulptura, izložba je donijela niz fotografija, maketa nadgrobnih spomenika, te predmeta vezanih uz temu smrti i religijske obrede, od nakita, odjeće, posmrtnih maski (Stjepana Radića, blaženog Alojzija Stepinca), knjiga za evidenciju umrlih i relikvija, do onih koje predstavljaju tu temu kroz različite konfesije.

Fotografskim printovima predstavljena su i neka od najljepših hrvatskih groblja, a jedna od soba s dokumentarističkim materijalima podsjeća na povijest udruge Posmrtna pripomoć.

Pošaljite nam upit ...

Pošaljite nam poruku putem e-maila i povratno ćemo vas kontaktirati putem e-maila ili telefonski, od 07:00 - 15:00, od ponedjeljka do petka.

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju ...

Unesi zbroj: 4 + 4 =
Služba za organizaciju pogreba

Naši djelatnici stoje Vam na raspolaganju 24 sata dnevno

Služba za organizaciju pogreba osigurava ponudu svih standardnih i izvanstandardnih roba i usluga članovima Udruge na jednom mjestu, kako bi u kratkom vremenu mogli organizirati cjelokupni pogreb.