Adresa:  Gajeva 29, 10000 Zagreb, HR
Tel: +385 1 4556 122
Udruga za solidarnu posmrtnu pripomoć

Europski standard za pogrebnu djelatnost EN 15017:2005 implementiran u Posmrtnu pripomoć

 Objavio: Administrator  |   Datum: petak 6 prosinca 2013
Europski standard za pogrebnu djelatnost EN 15017:2005 implementiran u Posmrtnu pripomoć

Bureau Veritas Certification, globalni lider za ispitivanje, kontrolu i certificiranje, dodijelio je polovinom listopada 2013. godine Posmrtnoj pripomoći Certifikat EN 15017:2005 za sustav upravljanja pogrebnim uslugama. Dovoljno je reći da je Udruga Posmrtna pripomoć, uz trgovačko društvo Gaj grupa d.o.o., jedina organizacija koja se bavi pogrebnom djelatnošću u Republici Hrvatskoj kojoj je ovaj Certifikat dodijeljen. 
Koji su osnovni principi EN 15017:2005 standarda? 
1. Europski standard EN 15017:2005 osigurava kvalitetu pogrebnih usluga, uključujući najviši stupanj sućuti i poštovanja prema preminulom i ožalošćenima uz poštivanje lokalnih propisa koji su na snazi. 
2. Standard je namijenjen uspostavljanju transparentnosti pogrebnih usluga, principa i cjenovne politike za potrošače. Sadrži okvirne preporuke koje uključuju odredbe nacionalnih zakona te tradiciju etičkih, kulturnih i regionalnih pogrebnih obreda, kao i higijenska i ekološka razmatranja.
3. Standardom se propisuju odgovarajuće usluge kao i informacijski zahtjevi koji moraju biti ispunjeni od strane poslovodstva Udruge odnosno direktora pogrebnog poduzeća. Standard zaokružuje profil strukovnih kvalifikacija i dodatnog usavršavanja obrazovanja članova poslovodstva odnosno direktora pogrebnog poduzeća, ali i drugog stalno zaposlenog osoblja. 
Zašto nam je potreban ovaj standard?
Potreban nam je zbog unapređenja vlastitog rada, povećanja učinkovitosti, konkurencije te zadovoljstva korisnika i radnika zaposlenih u Udruzi Posmrtna pripomoć.
Ili, drugim riječima, uvođenje ovog standarda u poslovanje Udruge znači da će se raditi organiziranije, discipliniranije, odgovornije i uz stalni napredak, da će se sve bitne aktivnosti dokumentirati, a sve spoznaje koristiti za trajno unapređivanje kvalitete rada. 

Udruga za solidarnu posmrtnu pripomoć

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju ...